Može igrati gdje poželi, a otac mu poručuje da nije svjetska klasa, ne da mu ni da se ženi

I dalje živi s roditeljima

Može igrati gdje poželi, a otac mu poručuje da nije svjetska klasa, ne da mu ni da se ženi

Admin Čaušević

Može igrati u svakom klubu na svijetu, a otac mu poručuje da nije svjetska klasa, ne da mu ni da se ženi 

Kada ste svjetski popularan fudbaler onda to sa sobom donosi nešto drugačiji način života od uobičajnog, prvenstveno se to odnosi na luksuz zbog ogromnih zarada.

U svijetu modernog fudbala postoje igrači koji razbijaju predrasude te se i dalje pridržavaju tradicije bez obzira što mogu imati sve što požele, barem što se tiče materijalnih stvari.

Heung-min Son je zajedno sa još nekoliko fudbalera vjerovatno najponizniji igrač na sijetu. Činjenica da sa svojih 29 godina i dalje živi sa roditeljima dovoljno govori o njemu.

Son je prošle sezone bio najbolji strijelac Premiership sa 23 gola. Niti jednom azijskom fudbaleru do sada to nije pošlo za nogom. Zvijezda Tottenhama iz sezone u sezonu igra vrhunski i praktično može igrati u bilo kojem klubu na svijetu, tačnije i u kvalitenijim ekipama od londonskih Pijetlova.

Oglasi

Ipak, bez obzira što ga krasi reputacija igrača igrača svjetske klase Son Woong-jung ima potpuno drugačije mišljenje o svom sinu.

"Mora još raditi i napredovati. Ako je zadovoljan s onim što je uspio. Onda je kriza na putu. Uvijek mora biti bolji i biti u najboljoj formi."

"Mora biti u stanju da igra zapaženu ulogu u jednom od najboljih svjetskih klubova. Tada će postati igrač svjetske klase. U svemu mora napredovati za 10%. Sa svim se treba suočiti oprezno i ne smije biti previše ponosan."

Inače, Woong-jung koji je svojevremeno bio prosječan fudbaler djeluje ozbiljno i čini se da ga je teško nasmijati.

Son junior izuzetno poštuje i cijeni svoje roditelje i još uvijek sluša šta mu se kaže. Otac mu čak ne dozvoljava da se oženi dok ne završi karijeru.

Otac mi je dao neke savjete i slažem se s njim. 'Kada se oženiš na prvom mjestu će ti biti porodica, zatim žena i djeca, a tek onda ćeš misliti o fudbalu', govorio mi je otac'', kazala je zvijezda Tottenhama prije nekoliko godina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Son je danas jedan od najomiljenijih fudbalera na svijetu. Vrijednost mu se procjenjuje na 80 miliona eura. Sreću da ga ima u svojim redovima ima Tottenham koji ga je doveo prije sedam godina iz Bayer Leverkusena.

Inače, Son još uvijek nema prestižan trofej u karijeri. Od dolaska Antonija Contea Tottenham izgleda sjajno, a ostaje da se vidi da li će sjajni Koreanac konačno podignuti u zrak neki pehar.

Top Komentari

E.Car
Heben mu stari ali nije glup!!!
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti