Heynckes: Ne otpisujte Real, oni će proći PSG

Nekada se sa Kraljevima penjao na krov Evrope

Heynckes: Ne otpisujte Real, oni će proći PSG

Iskusni trener Bayerna Jupp Heynckes prokomentarisao je izuzetno lošu sezonu Real Madrida.

Heynckes je nekada trenirao Real Madrid s kojim je 1998. godine postao prvak Evrope, a tu sezonu je završio tek na četvrtom mjestu u La Ligi tako da, prema njegovim riječima, trenutna forma i situacija ne moraju ništa da znače.

"To što Real igra nešto slabije u prvenstvu potpuno je normalno, posebno jer su u dvije sezone dvaput osvajali Ligu prvaka i špansko prvenstvo. Također, otišla su im tri vrlo dobra igrača – Alvaro Morata, Pepe i James Rodriguez, a nisu imali velike kupovine. Vjerovatno da bi rasteretili budžet za plate", rekao je Heynckes, te nastavio:

"Ipak, Real nikada nemojte otpisati. Oni igraju protiv PSG-a, to je težak protivnik, ali Real ima više iskustva. Mislim da će proći Parižane. Kada sam bio trener Reala bili smo četvrti u ligi, ali smo osvojili Ligu prvaka".

Real Madrid je davno ispao iz šampionske utrke u La Ligi, a potom je eliminisan i iz Kupa kralja. Da stvari budu još gore po Kraljeve, žrijeb osmine finala Lige prvaka im nije bio naklonjen i izvukli su PSG koji mnogi smatraju trenutno najmoćnijom ekipom u Evropi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prvi meč Reala i PSG-a igra se 14. februara.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi