Heynckes prozvao Ancelottija: On je tako htio, šta je trebao Bayern?

Bayernu nedostaje rezervni napadač

Heynckes prozvao Ancelottija: On je tako htio, šta je trebao Bayern?

Iskusni trener Jupp Heynckes je u posljednjem intervju prozvao svog prethodnika Carla Ancelottija, kojem zamjera što na klupi nema napadača na kojeg se može osloniti.

Činjenica je da Bayern nema adekvatnu alternativu za Roberta Lewandowskog, kao i da je to greška italijanskog trenera koji na klupi Bavaraca nije bio pretjerano uspješan.

"Trener je taj koji ljetos nije želio još jednog top napadača. Ancelotti je eksplicitno rekao da mu nije potrebna zamjena za Lewandowskog. Šta je klub trebao napraviti poslije takvog njegovog stava?", požalio se Heynckes na Ancelottija u razgovoru za Suddeutsche Zeitung.

Jupp Heynckes se prisjetio kako je to bilo u njegovom prošlom mandatu na klupi Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Uvijek je važno napraviti dobar plan preko ljeta. Naprimjer, mi smo 2011. godine imali Mandžukića i Gomeza, a na ljeto smo ipak doveli i trećeg napadača Pizzara. Kada je stigao imao je par kilograma viška, ali brzo smo ga dotjerali i vratili u formu. Zimi je teže nači nekoga ko vam može završiti za pola sezone, ostati tu još koju godinu i biti koristan".

Bayern će u januarskom prelaznom roku potražiti napadača, a kao jedna od opcija se spominje, ili se barem spominjao, naš Vedad Ibišević.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi