Ancelotti: Povezivali su me čak i sa Hrvatskom, a Serija A treba da se smanji
Ancelotti je neko vrijeme bez posla pošto je dobio otkaz u Bayernu, a u Italiji ga smatraju idealnom osobom za mjesto selektora. (Foto: EPA)

Odbio Italijane

Ancelotti: Povezivali su me čak i sa Hrvatskom, a Serija A treba da se smanji

E. Škorić

Italijanski stručnjak Carlo Ancelotti je potvrdio kako je kontaktiran od strane Italijanskog nogometnog saveza.

 

Ancelotti je ranije smijenjen u Bayernu i neko vrijeme već odmara, mada ima brojne ponude, između ostalih i onu Saveza iz svoje države. Italijani su bez selektora nakon velikog neuspjeha u baražu za SP protiv Švedske, pa spas vide upravo u nekadašnjem treneru Milana i Chelseaja.

"Da, kontaktirali su me iz Saveza. Razgovarali smo i rekao sam im ono što sada vama govorim, čast mi je da toliko ljudi želi da budem selektor Italije, ali ja i dalje uživam u svakodnevnom treniranju, što opet donosi vođenje nekog kluba, a ne reprezentacije. Uostalom, ovdje postoji još dosta problema", rekao je Ancelotti, dodavši:

"Shvatam da postoji sukob interesa između klubova i Saveza, kao što je to u Njemačkoj, Francuskoj i Engleskoj, ali taliijanski nogomet zahtijeva da Savez nametne svoju vlast nad klubovima i nametne nova pravila za poboljšanje situacije".

Šta time podrazumijeva?

"Primjerice, volio bih da se Serija A smanji sa 20 na 18 klubova i znam da postoje klubovi koji su spremni da rade na tome i za takav sustav".

Da li bi se Ancelotti vratio u Seriju A?

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Posljednjih nekoliko mjeseci bio sam povezivan s Milanom, zatim s Hrvatskom, Saudijskom Arabijom, Kinom... Nikada nisam razgovarao ni sa kim. Mada, reći ću da je Serija A neobično najzanimljivija u Evropi jer je dosta takmičarska za razliku od Francuske", tvrdi Ancelotti.

On je istakao da će do 30. juna biti 'zauzet' jer tada ima ugovor s Bayernom, a i da od ljeta počinje njegova avantura, mada ne želi još da precizira u kojem klubu planira da radi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi