Hiddink postao selektor države sa 160.000 stanovnika: Pitanje je je li znao da ona uopšte i postoji?

Nizozemac nije mogao reći ne

Hiddink postao selektor države sa 160.000 stanovnika: Pitanje je je li znao da ona uopšte i postoji?

Edmir Škorić

Legendarni nizozemski trener Guud Hiddink postao je trener egzotične karipske države Kurasao (Curacao).

Niko ne osporava Hiddinkovo geografsko znanje, no zaista je pitanje da li je nekadašnji trener Chelseaja znao da postoji malena državica Kurasao, koji se nalazi na Karipskom moru.

Hiddink je u karijeri vodio 18 klubova i reprezentacija, a iako ima 73 godine, ne pada mu na pamet otići u mirovinu, a nakon što je primio poziv iz Kurasaa, nije ih mogao odbiti i prihvatio je ponudu zemlje sa svega 160.000 stanovnika.

"Bilo im je teško reći - ne! Prihvatio sam poziv i sada nam je cilj igrati na Svjetskom prvenstvu 2022. godine", rekao je Hiddink, koji je potpisao dvogodišnji ugovor.

Debi ga očekuje u oktobru kada kreću kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u CONCACAF zoni (Sjeverna i Srednja Amerika).

Hiddink je trenirao Nizozemsku, Južnu Koreju, Australiju, Rusiju, Tursku i Kinu, a od klubova Fenerbahče, PSV, Valenciju, Real Madrid, Chelsea i Anži iz Mahačkale i ovo mu je definitivno najzanimljiviji trenerski izazov i sa najmanjim pritiskom.

Top Komentari

Denchi
Curacao je kolonija Holandije, svakako je znao za nju sa vjerovatno 5-6 godina....pisac ovog teksta medjutim ni dan danas ne zna taj info.....
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti