Higuain: Ja protiv Icardija? Pa nije tenis...
Bit će ovo prvi derbi della Madonnina za Higuaina, a na suprotnoj strani će se naći njegov sunarodnjak Mauro Icardi.

Napadač Milana pred veliki derbi

Higuain: Ja protiv Icardija? Pa nije tenis...

Napadač Milana Gonzalo Higuain jedva čeka veliki derbi grada Milana protiv Intera.

Derby della Madonnina gotovo uvijek donese mnogo uzbuđenja, a ne sumnjamo da će tako biti i ovog puta. Argentinski napadač ga je usporedio sa derbijem Madrida u kojem igraju Real i Atletico čiji sudionik je bio Higuain dok je igrao za Kraljevski klub.

"Svaki derbi ima poseban ukus. Bit će isto i ovog puta. Ovo je moj prvi derbi grada Milana i veliko mi je zadovoljstvo da ga odigram. Činjenica da će većina ljudi na San Siro stadionu navijati za Inter nam daje samo dodatnu motivaciju. Ovo je derbi prepun strasti, baš kao onaj u Madridu. Milan može pobijediti ako budemo razmišljali na takav način da se ne bojimo nikoga. Ako se tako budemo ponašali,. možemo prevagnuti meč na našu stranu", rekao je Higuain pa su ga novinari upitali za duel njega i napadača Intera Maura Icardija.

"Pa, ne igramo tenis, ovo je fudbal. Bit će to susret 11 na 11, ne napadač protiv napadača", prokomentarisao je sjajni argentinski napadač.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, derbi Milana se igra u nedjelju sa početkom od 20.45 sati.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi