Higuain ne da mira Juventusu, Lulić presjedio trijumf Lazija
Foto: EPA

Serija A

Higuain ne da mira Juventusu, Lulić presjedio trijumf Lazija

E. Škorić

Lazio i Napoli ostvarili su pobjede u mečevima 29. kola italijanske Serije A.

Lazio je na Olimpicu savladao Atalantu sa 2:0. Dosta teška utakmica, iskusni Miroslav Klose je odlučio pobjednika golom u 67. minuti, da bi pobjedu Rimljana ovjerio isti igrač u 95. minuti.

Bh. reprezentativac Senad Lulić nije dobio šansu s klupe, a Lazio je ovom pobjedm zadržao osmo mjesto sa 41 bodom. Nebesko-plavi ne mogu ni u Evropu, a ni u niži rang.

Napoli se dosta mučio na Siciliji, ali je uspio da savlada Palermo. Ko drugi, Gonzalo Higuain je odlučio ovaj duel golom u 23. minuti s penala.

Argentincu ej to 27. gol u prvenstvu i ubjedljivo je najbolji strijelac lige. Napoli je sada na samo tri boda od vodećeg Juventusa.

Serija A, 29. kolo:

Lazio - Atalanta 2:0 (Klose 67, 95)

Potražite više informacija na temu Serie A:

Palermo - Napoli 0:1 (Higuain 23 - penal)


Goal Miroslav Klose - Lazio 1-0 Atalanta (13... by 109253pr
Gonzalo Higuain Goal HD - Palermo 0-1 Napoli... by Video-Sport

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi