Higuain postaje najplaćeniji igrač Serije A?

Napoli sprema novi ugovor

Higuain postaje najplaćeniji igrač Serije A?

Argentinac Gonzalo Higuain odigrao je sjajnu sezonu u italijanskoj Seriji A.

28-godišnji napadač postigao je 36 golova u 35 utakmica, čime je postavio rekord lige. Odličnim partijama skrenuo je pažnju mnogih evropskih timova, a u prvom redu Chelseaja, Manchester Uniteda i Arsenala.

Ipak, njegov sadašnji klub Napoli želi po svaku cijenu da ga zadrži još nekoliko godina, tako da je već spremljena primamljiva ponuda, piše "Gazzetta dello Sport".

Prema pisanju ovog lista, Napoli je spreman da Higuainu ponudi novi ugovori do 2020. godine, po kome bi bi Argentinac godišnje zarađivao sedam miliona evra i tako postao najplaćeniji igrač Serije A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Isti izvor navodi da napadač traži da se u ugovoru stavi izlazna klauzula od 60 miliona evra, dok sa druge strane u klubu žele da ona iznosi 90 miliona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi