Higuain precizan dva puta "sa kreča" za pobjedu Napolija

Serie A, 9. kolo

Higuain precizan dva puta "sa kreča" za pobjedu Napolija

Fudbaleri Napolija nakon poraza u prošlom kolu italijanskog fudbalskog šampionata na gostovanju kod Rome, u 9. kolu Serie A vratili su se na pobjednički kolosijek.

Igrači Rafe Beniteza na svom su San Paolo stadionu rezultatom 2:0 pobijedili Torinom, a oba gola tim sa juga Italije postigao je iz penala. 

U 14. minuti „sa kreča“ je za vodstvo Napolija pogodio Gonzalo Higuain, a samo nekoliko minuta kasnije ponovo je argentinski napadač imao dobro priliku da udvostruči vodstvo domaćina.

Ono što mu nije pošlo za nogom u 22. minuti susreta popularni Pipita uspio je napraviti u 32. minuti duela sa Torinom. Nakon novog jedanaesterca za Napoli Argentinac je ponovo bio uspješniji od gostujućeg golmana Daniellea Padellija i donio vodstvo svom timu od 2:0, što je bio rezultat prvih 45 minuta.

U nastavak susreta tim iz Napulja ušao je kao da je bio u zaostatku, a ne u vodstvu od dva gola prednosti. Nizale su se prilike pred golom Torina, a solidne šanse su promašili Inler i Hamšik. 

Do kraja nije bilo značajnijih promjena, a domaćini su zasluženo slavili iako su do golova stigli sa dva udarca sa bijele tačke. Ovo je bila 13 domaća utakmica u nizu u kojoj Napoli nije osjetio gorčinu poraza. 

Sa ova tri boda Benitezov tim ostao je na drugoj poziciji Serije A, sa 22 osvojena boda, tri manje od vodeće Rome koja danas gostuje u Udinama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Torino je nakon ovoga poraza ostao na poziciji broj deset sa isto toliko bodova. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije