Higuain: Svaka čast Sarriju, ali on me je jedini htio vidjeti u Chelseaju

Novi napadač Milana

Higuain: Svaka čast Sarriju, ali on me je jedini htio vidjeti u Chelseaju

Novi napadač Milana Gonzalo Higuain pojavio se danas na press konferenciji kako bi se predstavio novinarima i izrazio svoja očekivanja od nove avanture.

On je govorio rastanku sa Juventusom, tehničkom direktoru Milana Leonardu, Cristianu Ronaldu, ali i Mauriziju Sarriju te Chelseaju.

"Želim se zahvaliti Milanu koji je uložio velike napore da me dovede. To je veliki izazov za mene nakon svega što sam uradio u dosadašnjem dijelu karijere. Nadam se da ću opravdati povjerenje koje su mi ukazali. Svjestan sam da sam došao u veliki klub sa ogromnom historijom. Sviđa mi se sve što sam do sada vidio. Ovi navijači zaslužuju da se klub vrati tamo gdje i pripada".

"Leonardo je imao mnogo veze sa mojim odlaskom. Uvjerile su me njegove riječi, poštenost i samopouzdanje koje sam mu vidio u očima. U Juventusu sam proveo dvije sjajne godine. Imali smo drugačija razmišljanja i to me je dovelo ovamo"

Novinare je zanimalo da li je Higuainu žao što neće igrati sa Ronaldom. "Sa Ronaldom sam već igrao, tako da nema žaljenja što se toga tiče".

Također, priznao je da ga je Sarrio htio ovog ljeta dovesti u Chelsea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Veoma cijenim Sarrija, ali on je bio jedini koji me je zaista želio vidjeti u Chelseaju".

Inače, popularni El Pipita je u novom klubu zadužio dres sa brojem 9.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi