Higuain u finišu zabio za slavlje Napolitanaca u Torinu

Napoli minimalno slavio

Higuain u finišu zabio za slavlje Napolitanaca u Torinu

Edmir Škorić
Teme:

U pretposljednjem susretu 28. kola italijanske Serije A sastali su se Torino i Napoli. Završeno je minimalnom pobjedom gostiju.

Drugoplasirani Napoli gostovao je u Torinu kod istoimene domaće i veoma neugodne momčadi. U jednoj dobroj utakmici, nažalost, vidjeli smo tek jedan gol.

Igrači Torina izluđivali su Reinu i zadnju gostujuću liniju. Imali su domaći nogometaši dobar broj prilika, ali nijednu nisu uspjeli da iskoriste.

U 28. minuti Cesare Bovo je pogodio stativu gola Reine, a okvir gostujućeg gola tresao se i nakon udarca Riccarda Meggiorinija u 53. minuti. Veliku, najbolju šansu za domaće, ipak, imao je Ciro Immobile u 73. minuti, no promašio je novopečeni italijanski reprezentativac.

Napoli preko Higuaina i Callejona često je prijetio iz kontranpada, ali nedovoljno opasno po torinski gol. I onda, u 90. minuti, sjajni Higuain je iskoristio neopreznost domaće odbrane i pgoodio za veliko slavlje i pobjedu gostiju.

Napolitanci su ostali na trećem mjestu, ali sada sa 58 bodova, koliko ima i Roma. Torino je ostao na 10. mjestu sa 36 bodova.

Dodajmo još da od 20:45 sati posljednji meč kola igraju Roma i Udinese.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serija A, 28. kolo:
Torino - Napoli 0:1 (Higuain 90)


Torino 0-1 SSC Napoli (Goal Gonzalo Higuain) by all-goals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.