Higuain vodi Juve ka novom Scudettu
Foto: EPA

Stara dama slavila sa 2:0

Higuain vodi Juve ka novom Scudettu

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa večeras su na domaćem terenu pobijedili Chievo sa 2:0 u meču 31. kola italijanske Serije A.

Massimiliano Allegri večeras je odlučio napraviti nekoliko promjena u sastavu Juventusa jer njegov tim za tri dana očekuje prvi susret četvrtfinala Lige prvaka protiv Barcelone. Iako je Stara dama večeras igrala u poprilično kombinovanom sastavu stigla je do nova tri boda.

Juventus je do prednosti stigao u 23. minuti utakmice. Dybala je odlično uposlio Higuaina koji je bez problema zatresao mrežu Chieva za 1:0. 

Chievo je igrao dosta hrabro u Torinu, ali nije uspio da na kraju dođe do izjednačujućeg gola. Juve je u samom finišu utakmice uspio da postigne i drugi gol, a konačnih 2:0 postavio je Higuain svojim drugim golom.

Za napadača Juventusa ovo je bio 21. gol u dosadašnjem dijelu sezone i nalazi se iza Edina Džeke i Andree Belottija koji su postigli po 23 gola.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić večeras nije igrao, te je cijeli meč odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Juventus je prvi na tabeli Serije A sa 77 bodova, dok je Chievo na 11. mjestu sa 38 bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 31. kolo:

Juventus - Chievo 2:0


Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi