Higuaina teško iko može da plati

Napoli ne namjerava da proda Argentinca

Higuaina teško iko može da plati

Edmir Škorić

Predsjednik Napolija Aurelio de Laurentiis i dalje kategorično tvrdi da će Gonzalo Higuain ostati u klubu.

Higuain ne može baš da bude zadovoljan proteklom sezonom. Bio je više puta tragičar Napolitanaca, ali i Argentinaca, obzirom na promašeno u finalu Copa Americe protiv Čilea.

Uglavnom se dosta pisalo o njegovom mogućem odlasku iz italijanskog kluba, kojeg je želio Arsenal, navodno i bivši klub Real Madrid, ali De Laurentiis je za Corriere dello Sport istakao da neće biti transfera.

“Nikada nisam ni razmišljao da prodam Higuaina. Nisam slučajno u njegov ugovor unio klauzulu o obeštećenju od 95 miliona eura. To otežava mnogim potencijalnim kupcima”, kazao je De Laurentiis.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Higuain je u Napoli stigao 2013. godine iz Real Madrida, a za dvije sezone je u dresu Napolija postigao 53 gola u 102 utakmice. Ugovor s klubom veže ga do ljeta 2018. godine.

Higuainova cijena je znatno porasla, obzirom da ga je Napoli platio 40 miliona eura kada ga je doveo iz Reala. Prije je igrao za River Plate, a dres argentinske reprezentacije obukao je 52 puta i postigao 25 golova za to vrijeme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.