Historija neka se ponovi!
Slavlje igrača i navijača Sarajeva (Foto: EPA)

Sarajevo traži prolaz protiv Atalante

Historija neka se ponovi!

Midhat Šljivak

Veliki rezultat napravio je FK Sarajevo u utakmici 2. pretkola Evropske lige.

Uspio je Bordo tim da odigra 2:2 protiv Atalante u Reggio Emilliji i tako je ostvario veoma dobar rezultat pred revanš na Koševu.

Jučerašnje gostovanje Sarajeva bilo je ukupno drugo u Italiji u službenim utakmicama i ukupno treća utakmica protiv nekog italijanskog kluba.

Davne 1966. godine Bordo tim je u okviru prvog kola Srendjoevrepskog kupa gostovao Cagliariju i poražen je sa 2:1. Revanš na Koševu donio je pravi spektakl, a Sarajevo je pobjedom od 3:1 prošlo dalje, iako je Cagliari bio apsolutni favorit kao tim iz vrha italijanskog fudbala.

Sada je situacija gotvo identična. Tim Husrefa Musemića ima povoljniji rezultat nego što je imala ekipa od prije više od pet decenija, ali je Atalanta i dalje veliki favorit, jer se ipak radi o timu iz Lige petice.

Treba svakako istaći da je Sarajevo ratne 1994. godine odigralo šest prijateljskih utakmica protiv italijanskih timova u kojima su upisali dvije pobjede i četiri poraza.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Porazi su došlii od poznatih imena Udinesea (8:3), Fermane (4:2), Chieva (2:1) i Parme (2:1), dok su savladali amatersku ekipu Ascoli Piceno (13:0), te Civitanovese (2:0).

Atalanta će i na Koševu biti veliki favorit. Ipak, čuda se dešavaju, a historija neka se ponovi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

king11
da se ne desi istorija ko protiv bešiktaša
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi