Historija se ponavlja: Bayern ponovo krade Borussijino blago

Po ko zna koji put...

Historija se ponavlja: Bayern ponovo krade Borussijino blago

S. Grebović

Jadona Sancha novinari iz dana u dan sele u najbolje klubove Evrope, a sada se pojavilo jedno novo ime koje bi ga rado dovelo u svoje redove.

Za sjajnog tinejdžera važi konsatatacija da je jedan od najboljih igrača Bundeslige, a za engleskog reprezentativca vlada veliko interesovanje iz domovine gdje se najviše pominju Chelsea i Manchester United kao naredne stanice nekadašnjeg akademca Cityja.

Međutim, njemački mediji pišu kako se u utrku za njegov potpis uključio i minhenski Bayern.

Opšte je poznato da je Bavarski gigant poznat kao kupac najboljeg što igra u ligi, a često je bilo slučaja da dovode igrače upravo iz Borussije Dortmund.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Jasno da je Bavarci imaju finansijsku moć da sebi to priušte, a svjesni su toga da transfer Sancha neće biti jeftiniji od sto miliona eura. Djeluje da će konačna odluka na ljeto biti isključivo njegova, a da li želi da "izda" Borussiju ili će se vratiti u Premijer ligu i pokušati da ostavi bolji trag, ostaje da vidimo.

Inače, na proljeće nas očekuje vrlo zanimljiv nastavak Bundeslige. Leipzig je na zimsku pauzu otišao sa liderske pozicije sa 37 bodova, druga je Borussija iz Monchengladbacha sa 35. Bayern je treći sa 33 boda, a Milioneri poziciju ispod sa tri boda manje.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Ma kakav bayern, bayern ce dovest sanea jer njemac, a za jadon sancha ce se otimati engleski klubovi koji ce mu dici cijenu u nebesa.
4 1
Mostarlezve88
Samo tako i znaju krast, al iskreno se nadam da ove sezone nece uzet titulu
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti