Teški razgovori Neuera i Salihamidžića: Iskusni golman ne pristaje na Bracine prijedloge
Foto - EPA

Ne želi Nubela pustiti da brani

Teški razgovori Neuera i Salihamidžića: Iskusni golman ne pristaje na Bracine prijedloge

M. Šljivak

Minhenski Bayern dogovorio je dolazak golmana Alexandera Nubela iz Schalkea.

Sjajni čuvar mreže od 1. jula će postati član bavarskog velikana, gdje će biti prva zamjena za nedodirljivog Manuela Neuera.

Neuer će za tri mjeseca proslaviti 34. rođendan, ali fenomenalni golman ima namjeru još dugo da stoji među stativama velikana iz Minhena.

Zato ne želi da prepusti Nubelu apsolutno nijednu utakmicu i to je jasno poručio sportskom direktoru Hasanu Salihamidžiću.

Braco je s Neuerom obavio niz razgovora u proteklom periodu. Predstavio mu je plan po kojem bi Neuer trebao Nubelu da prepusti mjesto na 15-ak utakmica po sezoni, ali njemački broj jedan ne želi ni da čuje za tako nešto.

Neuer je u razgovoru sa Salihamidžićem jasno poručio kako nema namjeru da siđe sa gola čak ni u prijateljskim utakmicama, pa je znatno otežao posao rukovodstvu bavarskog velikana.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Također, Bayern je bio spreman ponuditi Neueru produžetak saradnje do 2023. godine. Aktuelni ugovor mu ističe naredne godine, ali angažovanjem Nubela pregovori su zastali.

Vidjet ćemo šta će na kraju biti s Neuerom i Bayernom, ali sigurno da ovakav stav iskusnog golmana niko ne olakšava posao.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realno_govoreci
Ako je istina samo se zahvaliti Neueru i to je to. Sta se on dize vise na svakom koraku.Ljuti se to za reprezentaciju brani najbolji golman na svijetu Ter Stegen a ne on.Klasicno svabce bezobrazno!
6 2
DamirT
Pa ne pita se Neuer nista.Trener odlucuje.Ako hoce moze ga staviti na tribine
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi