Flick nagovijestio jedna odlazak, ali i otkrio na kojoj poziciji će se Bayern pojačati u januaru
Flick je istakao da bi Bayernu dobro došlo pojačanje na desnom beku

Sada je sve na igraču Bavaraca

Flick nagovijestio jedna odlazak, ali i otkrio na kojoj poziciji će se Bayern pojačati u januaru

S. Pašalić

Trener Bayerna, Hans-Dieter Flick, je čini se potvrdio da Jerome Boateng može ići iz bavarskog kluba.

Već se neko vrijeme govori o odlasku štopera Bayerna, a Juventus, PSG i Arsenal su već pokazali interes da ga dovedu.

Flick je sada govorio o Boatengu, ali je otkrio i da će Bavarci u januaru tražiti pojačanje na desnom beku.

"Slažem se s njim i razgovaramo otvoreno. Protiv Wolfsburga je ušao u igru i imao je problema, ali onda je pokazao da ima kvalitetu za igranje za Bayern."

"Jerome mora donijeti odluku o svojoj budućnosti jer se radi o njegovoj karijeri.", rekao je Flick o Boatengu, a zatim je govorio i o pojačanju na poziciji desnog beka.

"Benjamin Pavard se odlično snalazi u svakoj poziciji, ali posebno dobro na poziciji štopera. Stoga bi dodatak s desne strane bio koristan."

"Zimski transferi uvijek nešto donose ekipi ako odmah pomognu - a to je teško pronaći. U stalnim sam razgovorima s Karlom-Heinzom Rummeniggeom i Hasanom Salihamidžićem.", dodao je Flick.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi