Historijska noć u Parizu: Mbappe srušio Messijev rekord, a ovaj nadmašio velikog Pelea

Oborili rekorde

Historijska noć u Parizu: Mbappe srušio Messijev rekord, a ovaj nadmašio velikog Pelea

Edmir Škorić

PSG je večeras u susretu šestog kola grupne faze Lige prvaka slavio nad Club Bruggeom sa 4:1.

Parižani su bili uvjerljivi, a istakli su se Klyian Mbappe i Lionel Messi. Francuz je postigao prva dva, a Argentinac preostala dva gola za domaću momčad. Osim toga, Mbappe je imao i asistenciju.

Mbappe je stigao do 30 golova u Ligi prvaka i postao je najmlađi ikad sa 22 godine i 352 dana koji je došao do te brojke golova u najelitnijem klupskom takmičenju, a zanimljivo da je nadmašio rekord upravo Messija.

Osim toga, Messi je večeras pretekao legendarnog Brazilca Pelea po broju postignutih golova.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bivši napadač Barcelone sada ima 758 pogodaka, dok je Pele na 757. Najefikasniji svih vremena je Cristiano Ronaldo sa 801 pogodak, dok je ispred Messija još Josef Bican sa 759 golova.

Top Komentari

user1621626775
Volim CRa ali sto se mene tice licno Ronaldinjo pa 10 mjesta prazno, covjek je bi madjionicar **** brojke kakav je to mangup bio za gledat. Halo covjek svojom igrom natjera bukvalno navijace reala da mu aplaudiraju !
2 0
Realist
Ja ne znam kako se onda na Marakani okupilo 200 000 ljudi da svjedoce Peleovom 1000. pogodku.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi