Historijski bod Qarabaga, fantastična partija Šehića
Foto: EPA

Atletico nemoćan u Azerbejdžanu

Historijski bod Qarabaga, fantastična partija Šehića

E. Čaušević

Fudbaleri Atletico Madrida remizirali su večeras na gostovanju protiv Qarabaga (0:0) u meču grupne faze Lige prvaka.

Već u prvih desetak minuta utakmice mogli smo pretpostaviti da nas čeka jedna uspavanka, te da će Qarabag učiniti sve da sačuva svoju mrežu. Domaći su se odlično postavili u defanzivi i čekali su svoje prilike iz kontri. Atletico je kružio oko gola domaćih, a prvu pravu šansu imali su tek u 39. minuti.

Griezmann je istrčao sam ispred Ibrahima Šehića uputio je sjajan udarac, ali je bh. golman maestralnom odbranom spasio svoj gol. Šehić je bio noćna mora za goste i lagano je izrastao u heroja ove utakmice.

U drugom poluvremenu gledali smo nešto bolju utakmicu i očekivalo se da Atletico završi posao. Ipak, Qarabag se odlično držao i čak je u nekoliko puta ozbiljnije zaprijetio, no ostalo je 0:0. Posao gostima olakšan je u 75. minuti kada je pocrvenio Ndlovu.

Atletico Madrid je tada preuzeo incijativu na sredini terena, vršio je veliki pritisak, ali Qarabag se nije predavao i na kraju je stigao do velikog historijskog boda. Za ekipu iz Azerbejdžana je ovo bio prvi bod ikad u Ligi prvaka.

Sigurno je da će se ovom rezultatu najviše obradovati igrači Rome koji večeras gostuju Chelseaju. Vučica je sada ostala u odličnoj šansi da se bori za mjesto koje vodi dalje. Atletico je treći sa samo dva boda nakon tri kola, dok je Qarabag zadnji sa jednim bodom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, 3. kolo:

Qarabag - Atletico Madrid 0:0

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi