Batshuayi u zadnjim sekundama srušio Atletico
Foto: EPA

Liga prvaka, Grupa C

Batshuayi u zadnjim sekundama srušio Atletico

Roma je u prvom meču drugog kola grupe C uspjela upisati gostujuću pobjedu protiv Qarabaga, dok su derbi ove grupe večaras odigrali Atletico Madrid i Chelsea, a Plavci su u dramatičnoj završnici stigli do pobjede rezultatom 1:2.

Chelsea je puno bolje ušao u susret i na samom početku uspio stvoriti nekoliko odličnih prilika. Zaprijetio je Moarata u 5. minuti, a potom i Hazard dvije minute kasnije, ipak promjene rezultata nije bilo.

Veliku priliku je Hazard propustio i u 13. minuti kada je nakon odličnog prodora pogodio stativu gola Atletica.

Imao je Chelsea još nekoliko dobrih prilika, ali u 39. minuti David Luiz pravi prekršaj u svom kaznenom prostoru nakon korenera za Atletico. Sudija dodjeljuje penal Atleticu, a Griezmann dovodi Jorgandžije u vodstvo.

Londonski Plavci su ipak nastavili napadati, ali do kraja poluvremena i Atletico uspijeva zaprijetiti, i to preko Nigueza u sudijskoj nadoknadi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Gosti su u drugom poluvremenu krenuli po izjednačenje, a napadi su im se isplatili u 60. minuti kada je Alvaro Morata nakon odličnog ubacivanja Hazarda samo skrenuo loptu u mrežu Atletica za 1:1.

Chelsea je do kraja utakmice bio nešto konretniji, ali Conteovi izabranici nisu uspijevali doći do gola sve do samog finiša susreta. Svi su na stadionu Atletica očekivali kraj utakmice a onda se Batshuayi u 94. minuti našao u srcu kaznenog prostora i nakon asistencije Alonsa pogodio za 1:2 i veliko slavlje navijača Chelseaja.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi