Historijski rezultat: Finska na Evropskom prvenstvu!

Slavlje u Finskoj

Historijski rezultat: Finska na Evropskom prvenstvu!

E. Škorić

Vjerovali smo u drugačiji scenarij i potajno se nadali, no na kraju je ipak, uz Italiju, Finska ta koja iz naše grupe ide direktno na Evropsko prvenstvo.

Finci su u potpunoj euforiji večeras u Helsinkiju ugostili Lihtenštajn i naravno nisu dozvolili sebi taj luksuz da propuste zlatnu šansu.

Pobjeda im je jamčila odlazak na EP, a Finci su na kraju sigurno slavili i moglo je da počne ludilo na ulicama širom ove države. Inače, Finska je pobijedila sa 3:0.

Tuominen je u 21. minuti načeo goste, a u 63. Pukki s bijele tačke ovjerio veliku pobjedu Finaca. U 75. minuti Pukki je još jednim golom postavio konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kolo prije kraja pobjegli su svim ostalim pratiocima na nedostižnu razliku i susret u Grčkoj bit će tek formalnost, baš kao i dueli BiH protiv Italije večeras i protiv Lihtenštajna u ponedjeljak.

U terminu od 18 sati počeo je duel Armenije i Grčke, koja je slavila s 1:0. Jedini gol dao je Limnios u 34. minuti.

Top Komentari

Leo
Bravo za momke.
5 0
Vedad.os
Svaka čast, primjer svima..
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi