Finac u posljednje dvije godine bio van terena ukupno 567 dana, a sada je uslijedio novi peh
Pohjanpalo je objavio da se ponovo povrijedio

Propušta historijski meč svoje reprezentacije zbog nove povrede

Finac u posljednje dvije godine bio van terena ukupno 567 dana, a sada je uslijedio novi peh

S. Pašalić

Reprezentacija Finske će u petak odigrati meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Lihtenštajna.

Finci i sa bodom mogu osigurati nastup na ovom takmičenju po prvi put, ali jedan igrač neće imati priliku da nastupi u tom historijskom meču.

Naime, Joel Pohjanpalo je danas na svom Instagram profilu objavio da je zadobio povredu stopala i da neće zaigrati.

Nevjerovatno je koliko nesreće sa povredama ima igrač Bayer Leverkusena. Naime, on je u posljednje dvije godine bio van terena ukupno 567 dana.

Prošle sezone nije upisao ni minute na terenu, a ove je odigrao minutu u meču protiv Werdera i nakon toga se opet povrijedio. On se konačno oporavio od te povrede, ali je sada uslijedila nova.

View this post on Instagram

⚠️feeling very disappointed, after being extremely fit and happy to be back on the pitch my foot got stuck yesterday on the artificial turf in training! Just before one of the most important games of my career. The hope of beeing fit before the winter break doesn’t really help, when i cant help @huuhkajat to achieve their first ever qualification to the European Championship! I will start my rehabilitation here with team Finland because i wanna give my full support to our amazing team. I believe in every single one of our players that they will do the job on Friday and we will make our UNELMISTA TOTTA⚠️#huuhkajat #bayer04 #stärkebayer #adidasfootball #valioakatemia

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

A post shared by Joel Pohjanpalo (@jpohjanpalo) on

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti