Historijski uspjeh RK Vogošća, Šabanović briljirao

Bh. predstavnik u 3. kolu Challenge Cupa

Historijski uspjeh RK Vogošća, Šabanović briljirao

Adnan Beganović, foto: A. Berbić

Rukometaši Vogošće plasirali su se u 3. kolo Challenge Cupa.

Nakon što su u prvom susretu odigranom u Slovačkoj remizirali sa Bystricom (29:29), i u revanšu odigranom večeras u Vogošći nije bilo pobjednika (22:22), no zbog većeg broja golova postignutih u gostima plasman dalje osigurao je bh. predstavnik.

Gosti iz Slovačke su mnogo bolje otvorili susret, poveli su sa 4:0, a malo zatim su imali prednost i od šest golova (8:2, 9:3). U finišu prvog dijela domaći su se uspjeli vratiti na minus jedan, a sredinom drugog dijela su i poveli (18:16). No, gosti su opet uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist, a pitanje pobjednika, odnosno putnika u 3. kolo riješeno je u samoj završnici, kada je iskusni Adnan Šabanović do ludila svojim odbranama dovodio rukometaše slovačke ekipe.

Branio je nekadašnji golman Atletica nemoguće, što su znali iskoristiti njegovi saigrači, te su u posljednje dvije minute ušli sa prednošću od dva gola (22:20). Gosti su uspjeli smanjiti, a nakon posljednjeg zvuka sirene iz sedmerca su izjednačili, no bh. predstavnik je prošao dalje zbog više golova postignutih u gostima.

Najefikasniji kod Vogošće bili su Divković sa sedam, te Međić sa pet pogodaka, dok je sjajni Šabanović imao 14 uspješnih intervencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije