Bh. rukometni klubovi saznali imena protivnika u Evropi

Bh. rukometni klubovi saznali imena protivnika u Evropi

A. Beganović

Bosanskohercegovački rukometni klubovi saznali su imena protivnika u evropskim takmičenjima.

Tako će rukometaši Vogošće u 2. kolu Challegne Cupa snage odmjeriti sa slovačkom ekipom Povazska Bystrica. Prvi susret igra se u Slovačkoj 10. ili 11. oktobra, a revanš je sedam dana kasnije u Bosni i Hercegovini.

U istom takmičenju, samo u 3. kolu Čelik će igrati protiv Prištine. Prvi susret igra se na Kosovu 21. ili 22. novembra, a revaš je sedam dana kasnije u našoj zemlji.

U ženskoj konkurenciji Bosnu i Hercegovinu će predstavljati Grude i Ilidža. Obje ekipe igrat će u EHF Cupu. U 2. kolu ovog evropskog klupskog takmičenja Grude će odmjeriti snage sa islandskim Framom, a Ilidža sa portugalskim Alavariumom. Prvi susreti se igraju 17. i 18. oktobra, a revanši sedam dana kasnije s tim što će obje naše ekipe u prvim mečevima biti domaćini.

Na kraju podsjetimo da će našu zemlju u Evropi još predstavljati i Borac iz Banja Luke, koji će u polufinalnom ssusretu kvalifikacija igrati sa austrijskom ekipom Alpla HC Hard.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.