"Osim tih pet golova, nisu nam stvorili nijednu šansu"

Izjava trenera Sportinga je pravi hit

"Osim tih pet golova, nisu nam stvorili nijednu šansu"

Edmir Škorić

Trener Sportinga obratio se medijima nakon teškog poraza u Granadi.

Prošle sedmice Sporting Gijon gostovao je u 10. kolu La Lige 2 kod ekipe Granade, a duel bivših prvoligaša okončan je uvjerljivom pobjedom domaćina (5:0).

Puertas, Perea i Callejon dali su po jedan pogodak za Granadu, Uzuni dva, dok gosti nisu ništa ozbiljnije napravili pred protivničkim golom. Bio je to potpuno neočekivan poraz ekipe iz sredine tabele, koja će već večeras ugostiti Eibar.

U najavi ove utakmice, trener Sportinga Aberaldo Fernandez osvrnuo se na taj težak poraz i u stilu Josea Mourinha poručio: "Osim tih pet golova, nisu nam stvorili nijednu šansu".

Abelardove izjave podsjećaju na Mourinhove nakon što je Real s tih istih 5:0 deklasiran na Camp Nou protiv Barcelone, koji je takođe rekao da Barcelona osim tako visoke pobjede nije pretjerano pokazala na terenu i da je taj poraz jednostavno "prihvatljiv".

Naravno, izjava trenera Sportinga ubrzo je postala virlana i krasi naslovnice španskih portala, s podsjećanjem da i "Druga liga Španije ima svog Mourinha2".

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, čini se da njegova izjava nije utemeljena na nekakvim činjenicama jer je Granada imala čak 13 šansi, pet udaraca u okvir gola, na kraju je postigla pet golova. Sporting s druge strane samo tri udarca ka golu Granade, ali i to je bilo krajnje bezopasno.

Vidjet ćemo kakvu izjavu sprema za večeras trener tima iz Gijona, nakon što se okonča jako težak duel sa Eibarom koji je trenutno šestoplasirani na tabeli.

Top Komentari

SarajFK
Samo duduk iz bivseg FK Sarajeva moze izjaviti nesto gluplje.
1 5
DOKTOR_GAZ_
BUDUCI TRENER AR567ALA..UPAMTITE!!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti