Sevilla se pridružila Realu i Barceloni, čeka se Atletico

Gijon bolji od Villarreala

Sevilla se pridružila Realu i Barceloni, čeka se Atletico

E. Ganibegović

U osminu finala Kupa Kralja plasirala se Sevilla.

Tim iz Andaluzije danas je kao gost s 0:2 savladao Real Zaragozu i prošao dalje. 

Sevilla je po gol postigla u oba poluvremena i rutinski riješila ovo gostovanje. Kounde je pogodio u 31. minuti, a Rafa Mir u 69.

Villarreal je "uspio" da ispadne od drugoligaša, a bolji od Žute podmornice bio je Sporting Gijon s 2:1.

Albiol je doveo Villarreal u vodstvo u 48. minuti, ali domaćin se nije predavao. Đurđević je u 67. izjednačio, da bi Milovanov u 88. šokirao goste i izbacio ih iz borbe za trofej.

Nešto ranije danas Girona je s 1:0 savladala Osasunu i prošla dalje, a istim rezultatom Cadiz je bio bolji od Fuenlabrade.

Oglasi

Od 20:00 sastaju se Almeria i Elche, te Mancha i Bilbao, dok je u 21:30 na rasporedu utakmica između Rayo Majadahonde i Atletico Madrida.

Jučer su prolaz dalje izborili Valencia, Mallorca, Real Sociedad, Barcelona, Baleares, Rayo Vallecano, Betis i Real Madrid.

Copa del Rey, 1/16 finala:

Zaragoza 1:2 Sevilla

Sporting Gijon 2:1 Villarreal

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi