Problemi u taboru protivnika Zmajeva: Igrač "možda" neće da dođe, selektor zna šta mu je činiti

Zanimljiva situacija u Crnoj Gori

Problemi u taboru protivnika Zmajeva: Igrač "možda" neće da dođe, selektor zna šta mu je činiti

Eldar Ganibegović

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u junu i sepmtebru očekuje nastup u B diviziji Lige nacija gdje će nam protivnici biti Crna Gora, Rumunija i Finska.

Upravo zanimljiva situacija dolazi iz tabora Crne Gore. Za martovski prozor zakazane su prijateljske utakmice s Armenijom i Grčkom, a upitno je da li će na njima zaigrati Uroš Đurđević, napadač Sportinga iz Gijona.

"Mislim da će postojati šansa da ostanem ovdje, želim da igram svaku utakmicu sa Sportingom", rekao je Uroš za crnogorske medije aludirajući na to da će se španska Segunda igrati regularno u vrijeme reprezentativnih obaveza.

Međutim, selektor Crne Gore Miodrag Radulović španskim novinarima rekao je sljedeće:

"Moja namjera je da pozovem Uroša, a ako ste pozvani, klub je obavezan da vas pusti. On je jedan od naših prvih napadača i jedan je od glavnih igrača u reprezentaciji", rekao je Radulović i podsjetimo se još jedne sporne situacije sa Sportingom:

"Prošle godine smo već imali jednu situaciju sa Sportingom i ne želimo da se to ponovi. Zaboravimo šta je bilo. Imamo dobre odnose sa Sportingom."

Podsjetimo, radi se o tome da je Đurđević mogao ostati duže u Gijonu jer zbog suspenziju nije mogao igrati protiv Gibraltara u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru.

Uslov je bio da igra maksimalno 45 minuta, no Gijon je prekršio dogovor pa je odigrao svih 90. 

Naša reprezentacija će u martu također odigrati dvije prijateljske utakmice, a na Bilinom polju gostovat će Luksemburg i Gruzija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi