Ljuca kreirao rijetko viđen preokret na bh. stadionima: Svi su mislili da je gotovo....

Njegov tim stigao do tri vrijedna boda

Ljuca kreirao rijetko viđen preokret na bh. stadionima: Svi su mislili da je gotovo....

S. Mlaćo

Čapljina je jučer napravila pravo čudo i stigla do tri vrijedna boda protiv Vis Simm Bau.

Gosti su vodili 2:1 do 89. minute, imali sve u svojim rukama, a onda preokret za pamćenje i ludo slavlje na Bjelavama.

Nema u životu predaje, nikada, ama baš nikada. Dok god ima i jedan posto nade, a tako je i u sportu. Tako su razmišljali i Čapljinci predvođeni iskusnim liscem Damirom Borovcem. Skupocjena ekipa iz Maglaja kod Kosove čekala je kraj, a tada na scenu stupa Sedin Ljuca.

Željovac sa sjajnim osjećajem za gol, u igru je ušao u 69. minuti silno motivisan.

Nosio je i dres Simm Bau-a, 'stručnjaci' su procijenili da im više i nije potreban, a on im se sada 'ukazao' sa dva sjajna pogotka. Ujedno je i ugasio bivšem klubu snove o Premijer ligi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Fantastična utakmica. Puno golova, imali smo 1:0, promašili penal i to nas je poljuljalo. Simm Bau je to iskoristio, preokrenuo i čekao se kraj. Svi su i mislili da je gotovo. Stupio sam tada da kažem na scenu, za pet minuta postigao dva pogotka i donio velika tri boda svojoj ekipi. Sretan sam zbog sebe, zbog ekipe i sviju u klubu. Ova pobjeda nas ostavlja u borbi za opstanak", kazao je Ljuca za SportSport.ba.

Čapljina se sada uključila u borbu za opstanak i svi na Bjelavama vjeruju da će jučerašnja pobjeda dati dodatna krila ekipi u završnici sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi