Navijači Hajduka pomjeraju sve granice vjernosti: Klub objavio broj članova za tri dana 2024. godine

Velika je euforija u Dalmaciji, svi se nadaju tituli na kraju sezone

Navijači Hajduka pomjeraju sve granice vjernosti: Klub objavio broj članova za tri dana 2024. godine

Samir Mlaćo

Hajduk je jesenji prvak SuperSport HNL, pa su svi navijači kluba Novu godinu dočekali sa osmijehom.

Nakon dugo vremena Splićani su ispred Dinama, ljutog rivala, te se nadaju da će tako biti i na kraju sezone. Ipak, još mnogo je da se igra, a Dinamo ima sedam bodova zaostatka i dvije utakmice manje.

Kada su navijači Hajduka u pitanju, zaista su posebna priča. Prošle godine Hajduk je imao više do 100.000 članova, desetine hiljada preplatnika pa je kartu za mnoge utakmice na Poljudu i nemoguće kupiti.

Tako će sigurno biti i u 2024. godini, a Splićani su upravo saopštili da je u tri dana nove godine učlanilo se 20.000 članova.

[VRELO EMOCIJA] ❤️‍🔥 Nema riječi kojima se ovo može opisati! Tek je treći dan nove članske godine, a članova je već...

Posted by HNK Hajduk Split on Wednesday, January 3, 2024

Treba istaći da svi koji žele biti članovi HNK Hajduk mogu to učiniti putem zvanične stranice kluba ili u prostorijama kluba, a kako je počela 2024. godina, Hajduk će vjerovatno oboriti sve rekorde.

Oglasi

Vjernost je to koja nema granica i teško je zamisliti kakva bi proslava bila u cijeloj Hrvatskoj ukoliko Hajduk na kraju bude prvak.

Spremaju se i velika pojačanja

Sve više se špekuliše da će na Poljud doći Ivan Perišić. Perišić je otpisan u Tottenhamu, a nakon toga se i povrijedio, pa je realno da se vrati u klub u kojem je ponikao, ali nikada nije zaigrao.

Problem je naravno povreda i pitanje je kada će Perišić biti potpuno spreman da pokaže svoje kvalitete. U Hajduku su sretni zbog Nikole Kalinića koji je bio otpisan, a zatim se sada vraća sa ekipom.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Počet će pripreme i sigurno da i on svojim iskustvom i znanjem može dati veliki doprinos Splićanima.

Podsjetimo, Hajduk je predstavio Laszla Kleinheislera iz Panathinaikosa. On je stigao na posudbu do kraja sezone, a hrvatskoj sportskoj javnosti poznat je iz perioda kada je nosio dres Osijeka. Za pola miliona eura tada je otišao u Grčku, ali ove sezone se nije naigrao.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi