Mbappeov drug završio na Poljudu, a bili su nerazdvojni kao klinci: Kod protivnika su budili strah
FOTO: Damir Skomrlj/CROPIX, FOTO: Facebbok

Putevi su im bili kasnije totalno različiti

Mbappeov drug završio na Poljudu, a bili su nerazdvojni kao klinci: Kod protivnika su budili strah

Haris Zilić

Francuski napadač Kylian Mbappe jedan od je od najboljih fudbalera današnjice, ali i pred njim je još blistavih sezona jer ima tek 24 godine i sigurno je da će oboriti neke od rekorda u nastavku karijere.

Kao tinejdžer birljirao je u dresu Monaca, što je bio alarm za moćni PSG da ga dovede u svoje redove.

No, prvi fudbalski koraci Mbappea malo su poznati, a nastupao je za manje klubove poput AS Body i Clarief.

Upravo je zapažen bio u mlađim kategorijama AS Bondya s kojim je osvajao trunire širom Francuske, a zanimljivo da mu je u toj ekipi jedan od najboljih drugova bio današnji fudbaler splitskog Hajduka.

To je bila 2011. godine kada je U13 ekipa Bondya bilježila sjajne rezultate, a prva dva imena bila su Kylian Mbappe i Yassine Benrahou.

Oglasi

Dok je Mbappe postao planetarna zvijezda, Benrahoua je put odveo do Poljuda, a prije toga nosio je dreso Brodeauxa i Nimesa, igrao je i za mlađe kategorije Bordeauxa upravo u periodu kada je Mbappe igrao za mlađe kategorije Monaca.

Skauti Bordeauxa i Monaca su prije 12 godine bili najbrži i doveli su dva veoma talentovana klinca iz AS Bondya.

Opis nije dostupan.

Nakon što su se karijere razišle tako su i pomenuta dva fudbalera bila manje u kontaktu, a Benrahou je prije pet godina donio važnu odluku u karijeri.

Nastupao je za omladinske selekcije Francuske U17 i U16, a onda je odlučio da nastupa za Maroko. Bio je na spisku U20 reprezentacija Maroka i od tada ga nema u planovima marokanskih reprezentativnih selekcija.

U Hajduk je stigao u januaru 2023. godine iz redova Nimesa, a u tekućoj sezoni odigrao je 13 utakmica za splitski klub i postigao dva gola te dodao jednu asistenciju.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi