Hajduk ima novog trenera, radi se o nekadašnjem mladom reprezentativcu naše zemlje
FOTO: Hajduk.hr

Potvrđeno iz vrha kluba

Hajduk ima novog trenera, radi se o nekadašnjem mladom reprezentativcu naše zemlje

Samir Mlaćo
Mislav Karoglan ostaje na klupi HNK Hajduk.

Karoglan, nekadašnji član bh. premijerligaša Širokog Brijega i Zrinjskog, naslijedio je Valdasa Dambrauskasa nakon serije loših rezultata.

Ipak, vodstvo kluba je odlučilo da ostane na klupi do Svjetskog prvenstva.

Danas je to i zvanično potvrđeno.

"Imam jako puno povjerenja u njega. On je od početka u prvoj momčadi bio priključen Jensu. Puno smo pričali o tome, nakon Igora Tudora Hajduk nije izbacio niti jednog mladog trenera. Mislav u ovom trenutku najbolje poznaje igrače, ima veliko poštovanje svlačionice. Do Svjetskog prvenstva on ostaje naš trener, vjerujemo mu. Nakon SP-a ćemo vidjeti što i kako dalje. Tada imamo pauzu od dva i pol mjeseca. Vjerujem u Mislava, on ima kapacitet, može dignuti igrače, te je legitimni kandidat i za dalje. Idemo utakmicu po utakmicu, želimo biti konkurentni. Karoglan je najbolje rješenje. Ima mentalitet, gard, autoritet. Hajduk troši ljude, nije ovdje lako voditi momčad“, rekao je sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius u intervju za dalmatinskiportal.hr.

Karoglan je bio i mladi reprezentavac naše zemlje, tačnije upisao je jedan nastup.

Hajduk je trenutno na drugoj poziciji sa 17 osvojenih bodova, ali i utakmicom manje.

Za liderom Dinamom zaostaje 11 bodova.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Splićani su u posljednoj utakmici remizirali sa Istriom 1961. Bilo je 2:2.

Klub je jučer saopštio da zbog povrede u naredne tri sedmice neće biti sjajnog napadača Nikole Kalinića.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi