Zbog bizarnog pravila UEFA-e juniori Hajduka su razočarani pred duel sa velikim Milanom

Jučer su na fantastičan način dočekani na Poljudu

Zbog bizarnog pravila UEFA-e juniori Hajduka su razočarani pred duel sa velikim Milanom

S. Mlaćo
Juniori splitskog Hajduka napravili su veliki uspjeh. Naime, Splićani su nakon izvođenja jedanaesteraca prošli i Borussiju Dortmund, te ih sada očekuje susret polufinala Omladinske Lige prvaka.

Rival će biti italijanski Milan, a jučer su mladi nogometaši Hajduka dočekani na Poljudu pred više hiljada navijača.

Atmosfera je bila vatrena, pjevale su se pobjedničke pjesme, no ubrzo je stiglo i veliko razočarenje.

Kapiten juniorske selekcije Hajduka koja je skrenula na sebe pažnju skauta širom svijeta Marko Capan neće moći nastupiti protiv Milana. Razlog je sasvim bizaran.

Naime, Capan je dobio žuti karton protiv Borussije, a riječ je o pravila UEFA da kada veliki dio ekipe protestuje, žuti karton dobije kapiten.

Nekoliko tisuća navijača zajedno s igračima proslavilo je velik uspjeh Hajdukove Akademije! 🔥📣❤️💙

Posted by HNK Hajduk Split on Thursday, March 16, 2023
Oglasi

Nakon penala za Borussiju, Splićani su protestovali, a sudija je prišao Capanu i pokazao mu žuti karton. Kada se uspjeh proslavljen, sigurno da mu se srušio svijet što neće moći nastupiti u utakmici koja bi sigurno obilježila njegov dosadašnji dio karijere.

U regularnom dijelu navedene utakmice rezultat je bio 1:1, a putnik u final four Omladinske Lige prvaka odlučen je tek nakon penala.

Igrači Hajduka bili su fenomenalni jer su penale odradili bez greške. Čak su sigurni bili devet puta, a odluka je pala kada je jedan igrač Dortmunda u devetoj seriji promašio penal, odnosno golman Hajduka je to odbranio.

Za veliko finale juniori Hajduka će se u polufinalu boriti s ekipom Milana, dok će u drugom polufinalnom meču igrati Sporting Lisabon i AZ Alkmaar koji je napravio također senzaciju pobjedom protiv Real Madrida.

Protivnik juniora Bijelih u polufinalu UEFA Youth League bit će talijanski Milan. 🔜⚽️❤️💙

Posted by HNK Hajduk Split on Thursday, March 16, 2023

Treba istaći da je Hajduk čestitku dobio i iz naše zemlje, tačnije FK Velež.

"Fudbalski klub Velež Mostar upućuje najiskrenije čestitke našim dragim sportskim prijateljima iz HNK Hajduk Split na plasiranju Hajdukove juniorske selekcije u polufinale Lige prvaka mladih pobjedom nad velikom Borussijom Dortmund boljim izvođenjem jedanaesteraca na Signal Iduna Parku u Dortmundu", navodi se u objavi Veleža i dodaje.

"Posebne čestitke upućujemo i našem Bori Primorcu, voditelju Akademije HNK Hajduk, rukovodstvu, trenerima, skautima i igračima".

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1574859714
Tako i kod nas kad nema uspjeha seniorskih ekipa Zelje onda slavimo pobjede juniora.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije