Čule: Kruševo iduće sezone planira napasti Prvu ligu FBIH!

Velike ambicije

Čule: Kruševo iduće sezone planira napasti Prvu ligu FBIH!

K. Dedić

Zahvaljujući sportskim entuzijastima i zaljubljenicima u najvažniju sporednu stvar na svijetu manje sredine i klubovi u Bosni i Hercegovini još uvijek žive, prave određene pomake i bore se da fudbal živi u njihovim mjestima.

HNK Kruševo eklatantan je primjer svega navedenog i bez obzira što svoje utakmice igra van svog zavičaja, egzistira i napreduje iz dana u dan.

Razgovorali smo s prvim čovjekom Kruševa, predsjednikom kluba Tihomirom Čulom koji nas je informisao o stanju u klubu i dugoročnim planovima.

Jesenji dio prvenstva Kruševo je završilo na trećem mjestu Druge lige FBIH (jug) ali većinu jesenjeg dijela prvenstva bilo su vodeći. Čule nam je otkrio da li su zadovoljni takvim učinkom.

"Možemo kazati da smo zadovoljni, tokom cijele polusezone bilo smo prvi, imali smo pred kraj jednu 'crnu rupu'. Zadnja utakmica u Livnu gdje smo remizirali iako smo bili bolji, ali nemamo za čim žaliti. Na proljeće imamo puno bolji raspored te se nadamo na kraju da možemo biti prvi", rekao je Čule.

Upitan za ciljeve ekipe sezone te da li planiraju plasman u veći rang takmičenja, predsjednik HNK Kruševo odgovora:

Oglasi

"Ove godine ne planiramo plasman u veći rang ali dugoročno planiramo. Još uvijek nemamo juniore iako naša škola već broji 150 članova. Kada sklopimo sve selekcije tada ćemo krenuti ka Prvoj ligi."

Ligaške utakmice pomenuti klub igra na pomoćnom terenu stadiona Pod Bijelim brijegom. Hoće li to tako biti i u budućnosti?

"Koristim priliku da se zahvalim HŠK Zrinjski na ustupljenom terenu. Mi u Kruševu imamo svoj teren gdje nam igraju omladinske kategorije, ali trenutno ne ispunjava uslove za igranje Druge lige. Mi u Kruševu gradimo novi teren, radovi su u toku i nadamo se da ćemo brzom preseliti tamo gdje će nam puno lakše biti zbog same publike", rekao je Čule.

Zanimala nas je ocijena kvalitete Druge lige kao i suđenje u istoj.

"Radi se o jednoj dobroj ligi, ima puno mladih igrača koji potencijalno mogu dohvatiti dosta toga u nogometu. Liga je organizacijski dobra ali mislim da treba popraviti suđenje, jer ako se to popravi sigurno da će liga biti puno jača i bolja", zaključio je predsjednik Kruševa.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Vjerovatno mnogima koji nisu iz Hercegovine klub Kruševo ne znači mnogo ali mi smo tu da donosimo pozitivne priče iz svih dijelova Bosne i Hercegovine jer bez nižih liga i domaćih igrača naš fudbal neće imati svijetlu budućnost.

Kuća se gradi od temelja, takav recept mora se primjeniti i na fudbal jer nipošto se ne smiju zapostavljati niži rangovi takmičenja koji se moraju bolje organizirati da bi i oni viši bili kvalitetniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi