Velibor Pudar ostaje u bh. fudbalu: Potvrđen je novi angažman

Bio je i u stručnom štabu GOŠK-a

Velibor Pudar ostaje u bh. fudbalu: Potvrđen je novi angažman

H. Zilić

Bh. trener Velibor Pudar nedavno je napustio stručni štab premijerligaša NK GOŠK Gabela, ali početkom 2024. godine pronašao je novi angažman i to u trećeligašu.

Pudar se pridružio HNK Kruševo članu Druge lige FBiH - skupina jug, ekipa koja iza sebe ima odličnu jesen.

Kruševo je trećeplasirana ekipa na tabeli sa 27 bodova, dva boda manje od lidera Ljubuškog i pred njima je sigurno zanimljivo proljeće.

Da je Pudar novi trener u HNK Kruševu potvrdio je za naš portal i predsjednik kluba, Tihomir Čule.

Pudar je posao trener golmana objavljao i u Saudijskoj Arabiji, a nakon odlaska iz Gabele bio je bez angažmana.

Oglasi

Nema sumnje da će njegovo iskustvo i znanje biti od velike pomoći bh. klubu koji igra treći rang takmičenja.

U nedavnom razgovoru za SportSport.ba, predsjednik Čule je istakao i neke od ciljeva Kruševa u narednom periodu.

"Ove godine ne planiramo plasman u veći rang ali dugoročno planiramo. Još uvijek nemamo juniore iako naša škola već broji 150 članova. Kada sklopimo sve selekcije tada ćemo krenuti ka Prvoj ligi."

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Ligaške utakmice pomenuti klub igra na pomoćnom terenu stadiona Pod Bijelim brijegom. Hoće li to tako biti i u budućnosti?

"Koristim priliku da se zahvalim HŠK Zrinjski na ustupljenom terenu. Mi u Kruševu imamo svoj teren gdje nam igraju omladinske kategorije, ali trenutno ne ispunjava uslove za igranje Druge lige. Mi u Kruševu gradimo novi teren, radovi su u toku i nadamo se da ćemo brzom preseliti tamo gdje će nam puno lakše biti zbog same publike", rekao je Čule.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Ama kupi cerku i begaj u bolje
0 0
FahrudinKonjHodzic
cetalj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi