Pudar pohvalio bh. trenera: Napravit će velike stvari, želim mu sreću na putu ka visinama
FOTO: Facebook

Zajedno su surađivali u GOŠK-u

Pudar pohvalio bh. trenera: Napravit će velike stvari, želim mu sreću na putu ka visinama

Samir Mlaćo

Bh. premijerligaši uskoro će početi sa pripremama za drugi dio sezone.

Nogometaši Posušja sa pripremama počinju naredne sedmice, a nogometaže će prozvati novi-stari šef stručnog štaba. Radi se o Denisu Ćoriću koji će naslijediti Branka Karačića s kojim je klub sa Mokrog Doca dogovorio prekid saradnje prije par dana.

Ćorić je već sa uspjehom vodio Posušje i radi se o ambicioznom i mladom treneru koji je bio želja većeg broja navijača Posušja i oni nisu skrivali zadovoljstvo kada je objavljeno da se vraća na Mokri Dolac.

Ćorić je podršku dobio i od legendarnog Velibora Pudara. Pudar, otac najuspješnije bh. plivačice Lane, sa Ćorićem je radio u NK GOŠK, gdje je bio trener golmana. Kada je Ćorić odlučio da napusti Gabelu, isto je učinio i Pudar koji je naveo da odlazi sa trenerom s kojim je i došao, što je bio potez i očekivan potez.

Sada se Pudar oglasio i istakao riječi hvale za ambicioznog Ćorića.

"Danas dobih lijepu vijest, koja me strašno obradovala, da je Denis Ćorić novi trener HŠK Posušje.
Posušje, mislim, nije ni svjesno kakvog je, prvo čovjeka dobilo za šefa struke, pa onda trenera. Radio sam sa mnogo trenera u karijeri, domaćih i stranih, i mogu slobodno reći da je Ćora jedan od najboljih sa kojima sam radio.

Oglasi

Prijatelju ne sumnjam da ćeš napraviti velike stvari sa svojim novim klubom, a ja ti mogu samo poželiti da te sreća prati na tom putu ka visinama.
Čestitam i sa srećom Ćora", naveo je Pudar u svojoj objavi na društvenim mrežama.

Pudar je posao trener golmana objavljao i u Saudijskoj Arabiji, a nakon odlaska iz Gabele trenutno je bez angažmana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je Ćorić u pitanju, on će biti predstavljen u subotu, što je potvrdio klub sa Mokrog Doca.

Ranije je pored GOŠK-a i Posušja, vodio i NK Široki Brijeg. U ranijoj epizodi u Posušju upisao je 19 pobjeda, devet remija i deset poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi