Janković uspješno otvorio sezonu: Pobjeda nad Mladosti biće nam veliki motiv
Janković (broj 20) u duelu protiv Mladosti

HNK Tomislav za vikend dočekuje FK Goražde

Janković uspješno otvorio sezonu: Pobjeda nad Mladosti biće nam veliki motiv

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović

Da nisu zalutali u Prvu ligu FBiH, nogometaši Tomislavgrada pokazali su protekle subote kada su u Doboju kod Kaknja sa 3:2 nadigrali dojučerašnjeg premijerligaša FK Mladost Doboj Kakanj.

Domaći su poveli, no gosti se nisu predavali, što im je na kraju donijelo tri 'velika' boda.

Sjajnu partiju pružio je Leo Janković, 20-godišnjak koji je u dva kola postigao isto toliko pogodaka.

Janković je nekadašnji junior Zrinjskog, a svojom igrom u prva dva kola privukao je dosta pažnje.

"Što se tiče utakmice u Kaknju, bila je jako teška i intenzivna, ali naravno nismo došli da se branimo, iako smo znali da će biti teško doći do bodova. Znali smo isto tako da imamo kvalitetnu ekipu i uz borbenu igru došli smo do prva tri boda. To me raduje kao i cijelu ekipu", priča Janković za SportSport.ba.

Mnogo više od sama tri boda značit će novom prvoligašu pobjeda iz Doboja kod Kaknja.

Oglasi

"Da. Kao što rekoh, kada se dobije u gostima kod tako perspektivno jake ekipe kao što je Mladost sigurno je to zasluga stručnog stožera kao i nas igrača i jedan jako velik motiv i vjetar u leđa da nastavimo tim putem".

Na otvaranju je postigao dva pogotka, potvrdio veliki potencijal.

"Znači mi to puno. Daje mi dodatnu motivaciju i nadam se da će broj pobjeda i golova samo rasti. Naravno, uz moj naporan trud i rad".

Novi ispit HNK Tomislav očekuje u subotu kada će ugostiti FK Goražde. Tražit će domaći prve bodove na svom terenu.

"Radi se o ekipi koja je konkurentna svakoj ekipi u ligi. Prošle godine su bili u samom vrhu, ali vjerujem u našu ekipu i ovaj podmladak. Mislim da uz jaku želju i borbenost bodovi ostaju u Tomislavgradu".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U Tomislavgradu nisu 'lutali' nakon što su izborili plasman u Prvu ligu FBiH. Odlučili su se za domaći igrački kadar, te vrijedan i naporan rad.

"Mlada smo ekipa, sa dosta optimizma, uz veliku želju za dokazivanjem. Mislim da ćemo svojim igrama i treninzima uz naš stručni stožer napredovati iz utakmice u utakmicu. Želimo pokazati da smo ozbiljna ekipa, a ne ekipa koja će boriti za opstanak", dodao je na kraju razgovora prvotimac HNK Tomislav Leo Janković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti