Peco debitovao u porazu Varaždina, Krstanović pogodio za Slaven Belupo

Peco debitovao u porazu Varaždina, Krstanović pogodio za Slaven Belupo

A. Beganović

U okviru 9. kola hrvatskog fudbalskog prvenstva u Varaždinu su snage odmjeriti istoimena domaća ekipa i Slaven Belupo, a slavili su gosti rezultatom 2:1.

U utakmici koja je bila od ogromne važnosti za obje ekipe jer su tri boda značila i odlazak u mirnije vode, Slaven Belupo se bolje snašao.

Već u 18. minuti pogotkom Ivana Krstanovića poveo je Slaven Belupo, a u 5. minuti nastavka Bačelić-Grgić je duplirao prednost.

Ipak domaći se nisu predavali i sedam minuta prije kraja preko Petkovića su smanjili na 1:2, ali snage za povratak u meč nisu imali.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ovom pobjedom Slaven Belupo se probio na 5. mjesto tabele sa 10 osvojenih bodova, dok je Varaždin ostao na 8. mjestu sa tri boda manje.

Na kraju treba dodati i da je za Varaždin debitovao nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje Demir Peco koji je u igru ušao u 61. minuti susreta.

Top Komentari

Realist
Kako Krstanović nije igro vise za reprezentaciju. Covjek je uvjek bio klasa
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi