Gotova sezona u HNL-u: Suze u Varaždinu, tuga i šok u Gorici
FOTO: HNK Gorica

Drama u posljednjem kolu

Gotova sezona u HNL-u: Suze u Varaždinu, tuga i šok u Gorici

H. Zilić

Odigrani su mečevi posljednjeg 36. kola HNL-a.

Bila je velika borba za Evropu i opstanak, a na kraju tuguju fudbaleri Gorice i Varaždina.

Varaždinu je u Koprivnici trebao tirjumf protiv Slaven Belupa, ali poraženi su sa 1:0 i tako su ispali iz HNL-a. U gostujućem timu nastupio je Demir Peco, dok Kerim Memija nije ulazio u igru.

Hajduk je sa 2:0 savladao Lokomotivu i tako izborio Evropu, obzirom da je Gorica poražena od Rijeke sa 2:1. Lokomotiva je ostala u ligi jer joj je na ruku išao rezultat iz Koprivnice.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Tako će Hajduk i Rijeka zajedno sa Dinamom i Osijekom u Evropu, dok je Gorica najveći gubitnik sezone. Tim za koji nastupa naš Aleksandar Jovičić tokom cijele sezone je bio u vrhu tabele, čak su jedno vrijeme puhali u leđa vodećem Dinamu, ali na kraju su završili na petoj poziciji.

Istra je poražena od Osijeka sa 2:1, ali zahvaljujući porazu Varaždina tim iz Pule je i ove sezone izborio opstanak u HNL-u.

Top Komentari

Realist
Steta za Goricu. Zaslužili su više nego Hajduk
3 3
pero98
Bravo Rijeko. Sretno u Europi. Forza Fiume.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi