Rudeš se specijalizirao za "lude" utakmice, ali Prosinečki ima sve veće glavobolje
FOTO: NK Rudeš/facebook

Novi sjajan meč u HNL-u

Rudeš se specijalizirao za "lude" utakmice, ali Prosinečki ima sve veće glavobolje

H. Zilić

Ekipa Rudeša koju sa klupe predvodi bivši selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki u novoj sezoni HNL-a postaje lagano ekspert za neizvjesne i spektakularne utakmice.

U prošlom kolu protiv Osijeka vodili su 3:0 na kraju izgubili 3:4, a i u večerašnjoj utakmici 3. kola HNL-a ponudili su golijadu.

Rudeš je gostovao u Koprivnici kod Slaven Belupa i poražen je rezultatom 3:2.

Poveli su Farmaceuti u 44. minuti, strijelac je bio Crnac, a minut kasnije Latković pogađa za 1:1, asistent je bio bh. fudbaler Riad Mašala (19) bivši omladinac Željezničara.

U nastavku meča u 56. minuti Međimorec koristi dodavanje Mioča i pogađa za 2:1 vodstvo Slaven Belupa da bi isti igrač u 74. minuti pogodio za 3:1.

Gosti se nisu predavali i Rudeš smanjuje na 3:2 u 78. minuti preko iskusnog Tomečaka.

Oglasi

Nakon toga još nekoliko dobrih prilika pred oba gola.

Gosti iz Zagreba su pokušavali doći do izjednačenja, ali ostalo je do kraja 3:2 za Slaven Belupo.

Slaven Belupo je nakon tri odigrana kola na četvrtoj poziciji sa četiri osvojena boda, dok je Rudeš fenjeraš i jedina ekipa bez bodova, iako nisu loše igrali u prva tri kola.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ono što je najveći problem ekipi Roberta Prosinečkog je odbrana.

Rudeš je u tri kola primio čak 11 golova, dok su postigli pet.

Top Komentari

plemic
fantastičan nogometaš, nikakav trener.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti