Matej Šakota napustio Dinamo i potpisao za Slaven

Ugovor na tri godine

Matej Šakota napustio Dinamo i potpisao za Slaven

M. Šljivak

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Matej Šakota (18) napustio je zagrebački Dinamo i karijeru nastavlja u Slaven Belupu. S timom iz Koprivnice ovaj 18-godišnji ofanzivac potpisao je ugovor na tri godine.

Talentovani bh. fudbaler Matej Šakota napustio je redove zagrebačkog Dinama i potpisao je prvi profesionalni ugovor karijere s ekipom Slaven Belupa.

Šakota je s timom iz Koprivnice potpisao ugovor na tri godine uz mogućnost produžetka saradnje za još jednu dodatnu sezonu i već sutra će se priključiti pripremama prvog tima.

"Jedva čekam da se priključim momčadi i krenem s radom. Želim se što prije upoznati s idejama trenera i s novim suigračima i, naravno, od početka prvenstva krenuti s pobjedama", rekao je Šakora po dolasku u klub.

Oglasi

U Slavenu su također presretni što su uspjeli u svoje redove dovesti ovog talentovanog ofanzivca.

"Dobili smo izuzetno potentnog igrača za kojeg smatramo da može napraviti puno u našem dresu. Okomit je, traži igru jedan na jedan i voli dolaziti u završnicu. Može igrati na svim pozicijama u napadu, a prirodna mu je pozicija na lijevom krilu. Ispred njega je veliki posao te puno rada i odricanja na svakom treningu i utakmici. Želim mu dobrodošlicu i sreću u našem klubu", rekao je sportski direktor Dejan Šomoci.

Matej Šakota je prošle sezone odigrao 16 utakmica za juniorski tim Dinama. Imao je učinak od 10 pogodaka i 14 asistencija.

Karijeru je ovaj talentovani tinejdžer počeo u Zrinjskom. Prošao je sve omladinske kategorije Plemića, a u Dinamo odlazi u ljeto prošle godine.

Ipak, iako je igrao izuzetno za juniorski tim Modrih, odlučio se na odlazak iz kluba i početak seniorske karijere u redovima Slavena i vidjet ćemo koliko će dobiti šanse za igru kod Ricarda Moniza.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Šakota je prošao i sve omladinske selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine. U 32 nastupa zabio je pet pogodaka.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi