HNS potvrdio: Dalić novi selektor Hrvatske

Čačić dobio otkaz

HNS potvrdio: Dalić novi selektor Hrvatske

Zlatko Dalić novi je selektor Hrvatske, potvrdio je predsjednik HNS-a Davor Šuker na konferenciji za medije. 

Iznenađujući remi sa selekcijom Finske (1:1) nakon dvije godine mandata koštao je Antu Čačića pozicije selektora Hrvatske, a na klupu Vatrenih je umjesto njega zasjeo 50-godišnji Zlatko Dalić. 

"Nadamo se da će ovo biti pozitivna šok-terapija. Odluka o imenovanju Dalića je jednoglasno donesena. O tome da li je Dalić došao zbog jedne utakmice ili će i dalje biti selektor, razgovarat ćemo nakon što se završe kvalifikacije", kazao je, između ostalog, Šuker. 

Na funkciju Dalić stupa odmah i momčad će voditi već u preostaloj kvalifikacijskoj utakmici u Kijevu protiv Ukrajine. 

Dalić je inače rođen 26. oktobra 1966. godine u Livnu, a kao trener posljednjih godina je radio u arapskim zemljama. Četiri godine je proveo u Saudijskoj Arabiji kao trener Al-Faisalyja i Al-Hilala, a od 2014. do početka ove godine bio je trener Al Aina.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima ostvario je najveće uspjehe. Osvojio je Predsjednički kup i Ligu Arapskog zaljeva, a prošle godine došao je do finala azijske Lige prvaka, gdje je u dvije utakmice izgubio ukupno 2:3 od korejskog Jeonbuk Hyundai Motorsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi