Historijska odluka u Hrvatskoj: Sudijski dvojac izbačen iz HNL-a!

Napravili su velike propuste

Historijska odluka u Hrvatskoj: Sudijski dvojac izbačen iz HNL-a!

S. Mlaćo

Komisija Nogometnih sudija HNS-a donijela je historijsku odluku kada su u pitanju nogometne sudije u toj zemlji.

Naime, suci meča 2. HNL Croatia Zmijavci i Hrvatski Dragovoljac teško su oštetili goste, te zbog toga više neće moći dijeliti pravdu pod okriljem Hrvatskog nogometnog saveza.

Radi se o Marinu Vidulinu i Robi Kezelu, za koje je Komisija za suce i suđenje utvrdila da su napravili žestoke propuste, prenosi mediji u komšiluku.

Oni više neće moći dijeliti pravu na prvoligaškim, kao ni drugoligaškim utakmicama u Hrvatskoj.

U Hrvatskoj i ne vjeruju puno svojim sudijama, pa su neke od derbija ove sezone sudile sudija iz inostranstva.

Pravu buru je nedavno izazvao meč Slaven Belupo – Hajduk kada je završilo 2:2.

Oglasi

Iz Hajduka su imali mnogo zamjernki na suđenje, a najglasniji je bio šef struke Splićana Mislav Karoglan.

“Jako čudna utakmica. Maksimalno smo kontrolirali prvo poluvrijeme, i dogovorili se da ćemo još jače stisnuti u nastavku. Uveli smo i Mlakara, ali bilo je tu previše nervoze. Sudac se malo pogubio. Ne bi htio opravdavati sebe, ali ovo me tendenciozno suđenje podsjetilo na doba Jugoslavije“, kazao je Karoglan.

Hajduk je u navedenom meču vodio 2:0, Međutim, u drugom poluvremenu Slaven je došao do 2:2. Domaći su smanjili na 1:2 u 49. minuti kada je Hoxha pogodio nakon asistencije Kvržića.

Do izjednačenja Slaven je stigao desetak minuta kasnije. Sudija je svirao penal, a siguran s bijele tačke za konačnih 2:2 bio je iskusni napadač Ivan Krstanović. No, nakon meča digla se ogromna prašina zbog glavnog sudije Ante Čuline jer iz Hajduka smatraju da je žestoko oštetio klub s Poljuda.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Na društvenim mrežama pojavio se i video spornih odluka Čuline sa navedene utakmice, a mnogi smatraju da je na taj način oštetio Hajduk i ostavio ih bez tri boda u ovoj utakmici.

U BiH za sada nije zabilježeno da nogometne sudije budu potpuno suspendovane, radi se tek o suspenzijama na par utakmica.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nerkoo95
A unas u bosni je obernuto losi ostaju i sude svaki vikend
1 0
zilan66
Dok kod nas ne donesu ovaku odluku sudije se nece uozbiljiti i bojati za svoj status .
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi