Treće poluvrijeme u Konjicu: Mulalić s vrata pitao za Bašića, a pressicu započeo riječima: "Ho-ruk"

Upravo je Bašić naslijedio Mulalića na klupi Željezničara

Treće poluvrijeme u Konjicu: Mulalić s vrata pitao za Bašića, a pressicu započeo riječima: "Ho-ruk"

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Jučerašnji premijerligaški duel Igmana i Željezničara (2:0) donio je ujedno i duel Edisa Mulalića i Nermina Bašića.

Upravo je Bašić naslijedio Mulalića na klupi Željezničara, a onda već nakon debija za samo dva dana dao zanimljivu izjavu.

Tada je kazao da mu se ne sviđa sistem koji igra Željezničar, da je to ho-ruk sistem, a mnogi su preveli da se to odnosi upravo na Mulalićevu taktiku dok je bio na klupi tima sa Grbavice.

Bašić je nešto kasnije kazao da je sve ružno prokomentarisano, te da je za njega ho-ruk skandivanski nogomet bez puno kontrole i da to nije po njegovom ukusu.

Sigurno se to nije dopalo Mulaliću koji je sada čekao šansu za 'osvetu'. Dočekao je jučer kada je Igman slavio 2:0, iako je Željezničar u prvom dijelu bio bolji rival sa deset igrača na terenu. Podsjetimo, Vahid Selimović je u debiju isključen već u devetoj minuti kada je žestoko startovao na jednom igraču Igmana, također bivšem Željovcu Anelu Piriću.

Oglasi

Mulalić je došao nakon meča na press konferenciju, ali Bašić nije. Po ulasku u prostorije koje se nazivaju press salonom, što je svakako i  uvreda s obzirom gdje zapravo novinari trebaju raditi svoj posao, Mulalić je kratko i upitao prisutne novinare za svog kolegu.

Kada su novinari krenuli pitati Mulalića za komentar utakmice, odnosno pobjede, on je prvo izgovorio.

"Ho-ruk", rekao je Mulalić na početku videa, što možete i pogledati.

Nakon viđenja utakmice Mulalić se dotakao i Željezničara. Bio je veoma emotivan.

"Nisam ništa htio kad sam otišao iz poštovanja prema tom klubu nikada izjavu dati, a neću ni danas. Znamo samo ja, moje srce i moja glava o čemu se radi ovdje. I moja curica i žena. Niko više. Iz toliko poštovanja prema tom klubu tako da ja znam sam za sebe da sam profesionalac. Gdje god sam radio davao sam 700%. Tako i za ovaj klub. Ja drugačije ne znam. I s tobom kafu da pijem popit ćemo je 700% iskreno.

Oglasi

Tako da nisam htio, niti ću ikada. Znam ja, znaju moji ukućani. Nije lako. Šta ćemo? Profesionalizam je jedno, ono što se kaže morao si emocije malo sa strane staviti. Ovi ljudi su me primili kao da sam 150 godina ovdje. U karakter kad se posumnja onda si mrtav čovjek privatno, kamoli u sportu. Ni ružnog ni dobrog, nikakvog komentara nemam."

Kako smo već naveli, Bašić se nije pojavio na press konferenciji, ali ni neko od njegovih pomoćnika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nezvanično, danas će sastanak održati čelnici FK Željezničar, a biće govora i o samim rezultatima te jučerašnjem porazu u Konjicu, gdje je 'vatreno' bilo poslije meča i na tribinama.

Novi trening ekipe Željezničara zakazan je za ponedjeljak, a da li će ga predvoditi Bašić i njegovi pomoćnici, biće poznato već danas.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...po seljakluku,sa ovim Mulalicem jedino moze mozda onaj Zizovic,a i to mozda...
1 0
Drakula
Ne zna se koji od njih dvojice je veci seljak. Ipak pednost dajem Mulalicu. Ako je on gradsko dijete oni sa sela su gospoda najveca.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi