Ajaxov dragulj odabrao novi klub, ali Raiola čini sve da promijeni odluku
Nevjerovatna situacija. Agent pokušava da promijeni odluku svog klijenta o izboru kluba u kojem će nastaviti karijeru. Ovo je zaista rijetkost vidjeti (Foto: EPA)

De Ligt u nezavidnoj poziciji

Ajaxov dragulj odabrao novi klub, ali Raiola čini sve da promijeni odluku

M. Šljivak

Mladi defanzivac Ajaxa Matthijs de Ligt (19) zaludio je velikane fantastičnim igrama u dresu najvećeg holadnskog tima.

Očekuje se da će ovog ljeta De Ligt napraviti veliki transfer, a sa njim se povezuju Barcelona, Juventus, Real Madrid i PSG.

Sjajni 19-godišnji štoper je navodno već odabrao. Njegova želja je prelazak u Barcelonu, koja je jučer Ajaxu poslala službenu ponudu za njega u iznosu od 60 miliona eura.

Iako je De Ligt odlučio da prihvati ponudu Barcelone, njegov agent Mino Raiola čini sve kako bi nagovorio svog klijenta da prihvati ponudu Juventusa.

Kontroverzni agent je u odličnim odnosima sa torinskim velikanom. Radio je sa njima brojne transfere, a sada je očigledno dobio upute da pokuša razgovarati sa talentovanim fudbalerom i da ga nagovori da potpiše za Bianconere.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Raiola ima veliki utjecaj na svoje klijente. Brine se o karijeri nekih od najboljih fudbalera svijeta, a vidjećemo hoće li uspjeti da nagovori De Ligta da promijeni odluku.

De Ligt već sa 19 godina smatra jednim od najboljih defanzivaca svijeta. Iako je mlad, nastupio je već 98 puta za prvi tim Ajaxa, a u pisao je i 13 nastupa za selekciju Holandije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi