Hoće li Džeko spašavati Mancinija i protiv Dortmunda?

Liga prvaka, grupe A, B, C i D

Hoće li Džeko spašavati Mancinija i protiv Dortmunda?

Večeras se nastavlja odigravanje drugog kola Lige prvaka, utakmicama u grupama A, B, C i D.

Derbi na Etihadu

Derbi večeri će na Etihadu igrati prvak Engleske, domaćin Manchester City, kojem u goste dolazi aktuelni prvak Njemačke, Borussija iz Dortmunda, u okviru grupe D.

Manchester City je takmičenje u Ligi prvaka otvorio porazom u Madridu kod Reala (2:3), dok je Dortmund, dosta teško, došao do pobjede na svom stadionu nad četverostrukim prvakom Evrope, Ajaxom iz Amsterdama.

Večerašnji dvoboj na Etihadu svakako je lakši za Dortmund, koji na svom kontu već ima tri boda i nije pod imperativom pobjede, što se svakako ne može reći za Manchester City.

City ove sezone ne igra baš najbolje. Poraz u Madridu, ispadanje iz Liga kupa od Aston Ville, te neuvjerljive igre u Premiershipu zadaju velike glavobolje menadžeru Robertu Manciniju, kojem bi se uskoro mogla početi tresti stolica na Etihadu, ne poboljša li njegova ekipa igru i rezultate.

Hoće li Mancini održati obećanje?

Za City utakmica sa Dortmundom dolazi možda u najgorem trenutku, jer igraju protiv veoma kvalitetne, ali i nepredvidljive ekipe, sposobne da postigne gol ama baš svakom protivniku. Uostalom, ekipa koja u svojim redovima ima Maria Goetza i Marca Reusa po krilima, te Roberta Lewandowskog u napadu, mora se uzimati zaozbiljno.

Mancini je nakon utakmice sa Fulhamom u Premiershipu, u kojoj je pobjedu Cityu donio Edin Džeko, ušavaši sa klupe u 86. minuti, najavio reprezentativca BiH u početnoj postavi večeras protiv Dortmunda. Međutim, ne bi bilo prvi put da Italijan ne ispuni obećano...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Duel divova u Amsterdamu

U drugom susretu ove grupe, na Amsterdam Areni snage će odmjeriti klubovi koji zajedno imaju 13 naslova prvaka Evrope. Ajax će dočekati Real, u susretu u kojem su Madriđani izraziti favoriti.

U grupi A, na stadionu "Valerij Lobanovski", snage će odmjeriti dva Dinama, kijevski i zagrebački, ali će mnogo zanimljivije biti u Portu, gdje istoimeni domaćin ima za zadatak da zaustavi najbogatiju ekipu današnjice, Paris St Germain i njihovu vedetu Zlatana Ibrahimovića.

Arsenal bi na Emiratesu u okvoru grupe B trebao imati lagan zadatak protiv grčkog Olmypicosa, dok će Schalke u Gelsenkircheu pokušati kapitalizovati pobjedu na Pireju u prvom kolu, kada dočeka prvaka Francuske, Montpellier.

Milan u teškoj situaciji

Ove sezone neprepoznatljivi Milan gostuje Zenitu u St. Petersburgu. Rossoneri su u prvom kolu odigrali bez golova na San Siru protiv Anderlechta, pa bi ih novi neuspjeh mogao dovesti u vrlo nezgodan položaj.

Anderlecht će na svom terenu dočekati sjajnu Malagu, koja igra zaista odlično ove sezone u Primeri, ali i Ligi prvaka, pa joj je s pravom dodijeljena uloga favorita u ovoj utakmici.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.