Hoće li Emirates sutra biti prazniji nego ikad?

Arsenal dočekuje BATE Borisov

Hoće li Emirates sutra biti prazniji nego ikad?

E. Čaušević

Arsenal sutra na Emiratesu igra protiv BATE Borisova revanš utakmicu šesnaestine finala Evropske lige.

Londonski klub u prvom duelu iznenađujuće je poražen sa 1:0 i pred njima je težak zadatak u revanšu. Međutim, rezultat čini se nije jedini problem za Topnike jer su sve šanse da će igrati skoro pred praznim tribinama sutrašnju utakmicu.

Naime, navijači Arsenala ogorčeni su na UEFA-u zbog toga što će se utakmica igrati u terminu od 18:55 sati jer većini njih zbog posla to ne odgovara. Navijači su poručili da jednostavno zbog posla ne mogu da stignu na meč i tražili su da se utakmica igra od 21 sati.

Oni su čak poslali i pismo predsjedniku UEFA-e Aleksandru Čeferinu, a čak su podršku tražili od televizije BT Sport koja prenosi ovaj meč. Prema svemu sudeći tribine će biti znantno prazne, a mnogi vjeruju da će to biti neslavan rekord, odnosno najprazniji Emirates ikad.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Fudbal mora prestati stavljati TV kompanije ispred navijača. Većina nas ne može doći na utakmicu voljenog kluba", poručili su fanovi Topnika.

Emiratesov kapacitet je 60,260 sjedišta, a negativni rekord je postavljen prije dvije godina na meču Liga kupa kada je protiv Doncastera bilo 44,064 gledatelja na stadionu Arsenala.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi