Hoće li prestati Suarezovo prokletstvo na gostujućim terenima u Ligi prvaka?
Suarez doslovno spava na Barcinim gostovanjima u Ligi prvaka, pa ni na Nou Campu ga više ne ide u najelitnijem klupskom takmičenju

Od 2015. godine nije zabio gol u gostima

Hoće li prestati Suarezovo prokletstvo na gostujućim terenima u Ligi prvaka?

Edmir Škorić

Urugvajski napadač Luis Suarez (32) naprosto spava posljednjih sezona na gostujućim mečevima u Ligi prvaka.

Barcelona je večeras gostovala Lyonu i odigrala je 0:0 u prvom susretu osmine finala Lige prvaka, a ono što je obilježilo ili bolje rečeno nije obilježio duel u Francuskoj je očajna igra Luisa Suareza.

Suarez nije uspio da zatrese mrežu Lyona, čime je nastavljena agonija kada su u pitanju Urugvajčeve gostujuće utakmice u Ligi prvaka.

Posljednji gol na gostovanju u Ligi prvaka Suarez je zabio 2015. godine protiv Rome. Čak 25 sati, odnosno 1500 minuta Suarez nije tresao mrežu rivala na gostovanjima u Ligi prvaka. Proteklih 16 gostovanja nije postigao gol.

Također, dao je samo četiri gola na zadnjih 25 mečeva u Ligi prvaka, a ukupno je u posljednjih 15 mečeva, bez obzira da li se radilo o duelima na Nou Campu ili izva njega, iskusni napadač postigao samo jedan gol. Ove sezone u pet mečeva u Ligi prvaka nije postigao nijedan gol.

Suarez: Barcelona traži novog napadača? To je normalno...

U redovima Barcelone procijenili su kako se na vrijeme moraju pobrinuti o tome ko bi mogao naslijediti Luisa Suareza.

Iako pred urugvajskim nogometašem ima još barem dvije sezone vrhunskog nogometa, upravo to razdoblje Katalonci žele iskoristiti kako bi doveli novog igrača koji bi učio od Suareza i spremno na kraju dočekao njegovo povlačenje.

U tome problem ne vidi ni sam Suarez, premda mnogi pišu o njegovoj zabrinutosti.

"Imam već 31 godinu i za mene je posve normalna činjenica da Barcelona traži novu devetku. Svi mi imamo rok trajanja", kazao je Suarez, prenose inostrani mediji.

Kao moguća opcija ranije se pominjao Harry Kane, no kako je njegovo dovođenje prevelik finansijski zalogaj, u igri su još Krzysztof Piatek i Nicolas Pepe.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Što se tiče Suareza, on je na Camp Nou od 2014. godine kada je stigao iz Liverpoola i do danas je za katalonski tim odigrao preko 200 zvaničnih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi