Nevjerovatan podatak: Kada je Suarez posljednji put pogodio u gostima u Ligi prvaka?

Bilo je to davno, davno...

Nevjerovatan podatak: Kada je Suarez posljednji put pogodio u gostima u Ligi prvaka?

Jedan od najboljih napadača svijeta Luis Suarez igra fantastičnu sezonu, ali nikako da prekine crni niz u Ligi šampiona.

Iako je Suarez poznat kao prava gol mašina, na gostovanjima u Ligi prvaka ima nevjerovatne probleme u posljednjih nekoliko godina.

Vjerovatno mnogi ne znaju, ali Suarez nije postigao pogodak čak tri i pol godine na gostovanjima u Ligi šampiona. Tačnije rečeno, Urugvajac je posljednji put zatresao mrežu protivnika na gostovanju u ovom takmičenju 16. septembra 2015. godine kada je stradala Roma. Od tada je prošlo čak 1252 dana.

Suarez je za to vrijeme odigrao 16 utakmica u gostima u Ligi prvaka, ali nije uspio da se upiše u strijelce. Ono što može dodatno zabrinut navijače Barce je činjenica da Urugvajac od početka februara nije postigao nijedan gol. Ipak, trener Ernesto Valverde nije pretjerano zabrinut.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Kad je Luis na terenu, znamo da će se naći u prilikama. I što je još važnije, znaju to i protivnici. Nekidan je protiv Valladolida ušao na 30 minuta i mogao je postići hat-trick. Luis nam je tako važan zbog onoga što stvara za sebe i oko sebe", rekao je Valverde.

Podsjetimo, Barca večeras gostuje kod Lyona u prvom meču osmine finla Lige šampiona i to će svakako biti prava prilika za Suareza da prekine golgeterski post.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi