Hoće li Rahimić povući moralni potez i ponuditi mandat na raspolaganje?

Velež i dalje bez bodova

Hoće li Rahimić povući moralni potez i ponuditi mandat na raspolaganje? · Komentar

Adnan Beganović

Tri utakmice, nula bodova i posljednje mjesto na tabeli. Učinak je to mostarskog Veleža kakvog nisu očekivali ni oni najpesimističniji navijači ovog kluba.

Uspjeli su se Rođeni vratiti u društvo najboljih bh. klubova gdje zapravo i pripadaju, a osim na terenu predvođeni fudbalskim vizionarom Šemsudinom Hasićem ostvarili su mnoge pobjede i na drugim frontovima.

Klub je počeo ličiti na klub, na infrastrukturi je urađeno mnogo, a i oni zbog kojih se fudbal igra i zbog kojih je Velež to što jeste ponovo su počeli disati za svoje Rođene.

Nisu zapravo oni nikada ni okrenuli leđa Veležu, no prepoznali su jednu novu energiju koju je u klub donio Hasić sa svojim saradnicima.

Povratak u društvo najboljih kod navijača je izazvao euforiju, što je i opravdano, ali na njihovu
žalost euforija nije zaobišla ni čovjeka koji to jednostavno sebi nije smio i mogao priuštiti, Ibru Rahimića.

Šef struke, vjerovatno "opijen" ubjedljivim pobjedama u nižem rangu i prije ulaska u društvo najboljih stavljao je svoju ekipu uz bok najboljim u državi. A to nije smio raditi. I pored toga što mu je Uprava kluba osigurala sve uslove, prije svega financijske za pojačanja i sklapanje tima koji će biti konkurentan u Premijer ligi, Rahimić je odlučio vjerovati onima koji su se izborili za Premijer ligu. Hrabrost ili nepoznavanje prilika u bh. fudbalu. Usudili bismo se reći ovo dugo.

Tri kola, nula bodova i posljednje mjesto na tabeli, ali i loša atmosfera u ekipi ne miriše na dobro za Rođene.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Alarmi su upaljeni, a da li ce Rahimić nakon očajnog otvaranja sezone ponuditi svoj mandat na raspolaganje pa možda tako i olakšati posao Upravnom odboru saznat će se u narednim danima.

Jedno je sigurno, moralno bi bilo da to učini, a na čelnicima kluba je onda da odluče.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Cogo111
Znaci svi treneri premijer lige ! Kad vam celik bude dolazio u goste ,da znate da vam je to zadnja utakmica na klupi ..hahahahah
4 21
Majstor_ZE
Vrijeme je pokazalo da je vasa euforija nerealna, kasnije i sam Ibro priznaje da se je "malo presao", d aje trebalo dovesti neka pojacanja itd. Moje misljenje je da ste vi sada dobro uzdrmani i da vam treba promjena, odnosno "svjeza krv", da se malo prodrmate. Misljenja sam da nemate los tim, ali previse i dalje potcjenjujte ovu ligu. Nece vama biti lako ni sa ostalim timovima, ukoliko ne promjenite taj svoj nerealni potcjenjivacki pristup. Sto se tice novog trenera, Ibro Rahimic po meni mora dati ostavku iz moralnih razloga, te nije Velez njegova prcija, ne znam koliko ste zadovoljni sa njegovim pomocnikom, a ima dobrih trenera i iz drugih sredina, evo ja vam predlazem Fedju Dudica, Zlatana Nalica ili Adnana Zildzovica, odlicni treneri, ja bih volio licno da su Celika preuzeli ali evo dobar nam je ovaj Turcin. Zelim vam od srca sve najbolje, da prebrodite krizu, jer samo jaki Sarajevo, Zeljo, Celik, Sloboda, Velez pa i bihacko Jedinstvo jesu garant boljitka bh fudbala/nogometa, Cast Zrinjskom , Radniku i Borcu, ali igracima iz tih sredina su prve opcije Hrvatska ili Srbija, Bosna i Hercegovina su im rezervne opcije, to se zna
6 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi