Hoće li se 'kontroverzni' meč Evorpske lige ponoviti ili slijedi automatsko izbacivanje domaćina?

Rumuni čekaju kaznu

Hoće li se 'kontroverzni' meč Evorpske lige ponoviti ili slijedi automatsko izbacivanje domaćina?

E. Škorić

Universitatea je na penale izbacila mađarski Honved, ali postoji mogućnost da se "odigra treće poluvrijeme".

Rumunska ekipa slavi prolaz u treće pretkolo, ali je upitno koliko dugo će to još trajati. Naime, došlo je do nereda tokom meča, hitna je odvezla povrijeđenog sudiju koji je pogođen petardom, a bilo je i tučnjave između navijača.

Unatoč svemu, suci iz Sjeverne Irske odlučili su do kraja privesti utakmicu, a glavnog suca mijenjao je četvrti sudac.

Prekid je trajao pola sata, možda nije trebalo ni da se nastavi, pošto ni policija nije mogla garantovati sigurnost na terenu i tribinama.

Direktor Universitatee Marcel Popescu svjestan je kako je njegov klub bliže izbacivanju iz Evrope nego potvrdi prolaska u 3. pretkolo na penale.

"Nemam pojma kakve će biti konačne odluke, ali normalno da sam svjestan kako nas čekaju kazne. Ne znam samo koliko oštre. Ne može se sve ovo dogoditi, a da ne bude sankcija", kazao je Popescu, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

-"Svaka čast sucima. To je britanska sportska kultura i hrabrost. Shvatili su da nije kriva ogromna većina od 25 hiljada ljudi na stadionu nego nekoliko huligana".

Honved se već oglasio i obavijestio UEFA-u o svemu, tražeći da se utakmica ponovi ili da se rumunski predstavik izbaci iz takmičenja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi